Wij zijn

Globetrotter Buitensportvoeding is een klein bedrijf met grote idealen. Wij willen voor een ieder die, waar ook ter wereld, op pad gaat, lekker en gezond voedsel bereikbaar maken. Daarenboven stellen wij ons ten doel dat dit voedsel niet alleen alle benodigde voedingsstoffen bevat, maar dat het ook goed smaakt, voldoende vulling geeft en er appetijtelijk uitziet.  Wij doen dat door voedsel te verkopen dat eenvoudig te bereiden is, lang houdbaar is, alle voedingsstoffen bevat én weinig gewicht heeft. Kortom, dat doen wij door gedroogd voedsel te bieden! Gedroogd voedsel: losse ingrediënten in kleinverpakking, of samengesteld tot complete gerechten, die aan alle kwaliteitseisen voldoen die een buitenmens kan stellen: lekker, licht, voedzaam, gezond en betaalbaar! Voor iedere buitensporter, wandelaar, kampeerder, klimmer, kanoër, fietser en wereldreiziger, maar ook voor expeditieleden, camperreizigers, caravanbezitters en pelgrims. Kortom voor een ieder die goed voedsel kan waarderen, maar zich naar gebieden begeeft waar vers voedsel niet altijd bereikbaar is en door zijn manier van reizen niet in staat is grote voorraden te vervoeren.

Globe Trotter  de Vre

Wij, Dionni de Vré en Karin van der Horst, de mensen achter Globetrotter Buitensportvoeding, zijn niet alleen culinaire liefhebbers maar zijn ook reizigers en buitensporters pur sang.

Wij maakten kano-, langlauf- en wandeltochten, logeerden in berghutten, campers en jungles, stonden in gebergtes en woestijnen in meer dan 40 landen, zijn regelmatig, zowel zomer als winter, in onze tenten te vinden en als we de kans krijgen zijn we morgen weer onderweg.

Wij weten wat het een mens fysiek en mentaal kost en wat er voor nodig is. Wij hebben ervaren dat tijdens lange tochten de maaltijden niet alleen voor de noodzakelijke voeding voor onze lichamen zorgen, maar belangrijk zijn om in alle opzichten te herstellen; maaltijden zijn een rustpunt en hèt moment om even bij te komen. Het is iets waar je naar uitkijkt en met voldoening op terug moet kunnen kijken. Het moet dus ook gewoon lekker zijn! Geen instant brij met onbestemde smaken maar herkenbare, smakelijke maaltijden.

Bij de samenstelling van onze maaltijden is niet alleen rekening gehouden met de voedingswaarde, de voedingsbalans en het gebruiksgemak ook aan de kleinste details is aandacht geschonken. Als er twee zaken belangrijk zijn bij voedsel dan zijn het wel kwaliteit en betrouwbaarheid. Deze twee aspecten staan bij ons dan ook hoog in het vaandel.

In onze virtuele winkel zul je een zeer ruim assortiment aantreffen, die stuk voor stuk aan die eisen voldoen.

Maar wij zijn meer dan voedsel verkopers. Een ‘bewuste eter’ wil meer dan alleen de door ons beproefde recepten. Zelf verantwoorde maaltijden samenstellen en bereiden is met wat achtergrondkennis heel goed mogelijk. Middels deze site willen wij onze kennis graag met je delen. Heel veel vragen over voedsel en voedselbereiding, worden beantwoord op deze site. Wij nodigen je dan ook graag uit om rond te kijken, via de links onderaan deze bladzijde. Alles wat je ooit wilde weten over gezonde voeding en wat daar voor een buitenkok bij komt kijken wordt daar beantwoord! Wij geven lezingen, trainingen en adviezen voor zgn. “special intrest” groepen, reddingswerkers, zoekhonden begeleiders, begeleiders van avontuurlijke groepen … aan iedereen die geniet van het reizen of buiten zijn, of voor andere redenen in primitieve omstandigheden lekker en gezond wil eten. Heb jij een verzoek voor zo’n lezing of training neem dan contact met ons op voor een afspraak. Wij werken samen met o.a. NTKC, ANWB, Nivon en de Nederlandse Koninklijke Bergsport Vereniging Wat wij kunnen bieden is een zeer groot assortiment voedsel en accessoires, goede raad, voorlichting, cursussen en heel veel informatie. Ons streven daarbij: dat iedereen in staat zal zijn om overal, lekker, gezond en verantwoord te eten.