Bonen

  • Linzen

     2,15

    Linzen, voorgekookt (niet compleet gaar gekookt) zonder toevoegingen.

     

    Deze 150 gr neemt ± 4  maal zijn gewicht aan vocht op bij het wellen en komt overeen met ruim 600 gr verse linzen.

    Bereiding: 5 à 10 minuten laten wellen in (warm) water, of direct in koud water met andere maaltijdingredienten aan de kook brengen. Vervolgens 2 tot 4 minuten koken.

    Benodigdheden: Een pan en water.

  • Erwten

     1,55

    Erwten, voorgekookt (niet compleet gaar gekookt) zonder toevoegingen.

     

    Deze 100 gr neemt 4 à 5 maal zijn gewicht aan vocht op bij het wellen en komt overeen met een pond verse erwten.

     

    Bereiding: 5 à 10 minuten laten wellen in (warm) water, of direct in koud water met andere maaltijdingredienten aan de kook brengen. Vervolgens 2 tot 4 minuten koken.

    Benodigdheden: Een pan en water.

  • Bruine bonen

     3,65

    Voorgekookte, gedroogde bruine bonen zonder toevoegingen.

     

    Deze 225 gr bonen zijn een ruime hoeveelheid voor twee personen als basis voor een maaltijd. Bij wellen neemt het 3 à 4 maal in gewicht en volume toe.

     

    Bereidingstijd: In koud water aan de kook brengen en ± 5 minuten doorkoken.

    Benodigdheden: Een ruime pan en water.