Brood(bak) pakketten

  • Volko

    Volkoren broodpakket

     3,95

    Dit pakketje bevat ingrediënten om zelf brood mee te bakken zowel thuis als onderweg

     

    Bevat: Volkorenmeel (Ascorbinezuur, enzymen, mout, tarwebloem, tarwe-eiwit), palmvet (palmolie, citroenzuur), gist (gist, emulgator), zout.

    Bereiding: Receptuur voor bereiding op houtvuur:
    -Maak een houtvuur
    -Gist in lauw water oplossen (event. extra suiker toevoegen)
    -Mix het zout door het meel in een pan.
    -Voeg nu de gist en het palmvet toe en kneed onder toevoeging van lauw water tot het niet meer aan je handen kleeft
    -20 à 30 min. afgedekt laten rijzen nabij het vuur (warm, niet heet)
    -Nogmaals kneden, platdrukken en naar het midden samenvouwen
    -Nogmaals laten rijzen ( tot ±2x oorspronkelijke volume)
    -Bóven de kooltjes van het vuur (geen vlammen) het deeg in een stevige deksel leggen en afdekken met een pan. Het brood is gaar wanneer het hol klinkt als u het beklopt.


  • 6 G

    Zes Granen Broodpakket

     3,95

    Dit pakketje bevat ingrediënten om zelf brood mee te bakken zowel thuis als onderweg

     

    Bevat: 6 Granenmeel (ascorbinezuur, enzymen, gerst, haver, maïs, mout, rogge, soja, spelt, tarwe-eiwit, tarwemeel), palmvet (palmolie, citroenzuur), gist (gist, emulgator), zout.

    Bereiding: Receptuur voor bereiding op houtvuur:
    -Maak een houtvuur
    -Gist in lauw water oplossen (event. extra suiker toevoegen)
    -Mix het zout door het meel in een pan.
    -Voeg nu de gist en het palmvet toe en kneed onder toevoeging van lauw water tot het niet meer aan je handen kleeft
    -20 à 30 min. afgedekt laten rijzen nabij het vuur (warm, niet heet)
    -Nogmaals kneden, platdrukken en naar het midden samenvouwen
    -Nogmaals laten rijzen ( tot ±2x oorspronkelijke volume)
    -Bóven de kooltjes van het vuur (geen vlammen) het deeg in een stevige deksel leggen en afdekken met een pan. Het brood is gaar wanneer het hol klinkt als u het beklopt. Afhankelijk van de temperatuur na 40 tot 80 min. (event. na 30 min. draaien).


  • Studie

    Brood Studiepakket, werkmap en 3 brood-pakketten

     17,75

    Deze set bestaat uit onze cursusmap “Broodbakken op houtvuur” en de drie verschillende broodbakpakketjes die wij hebben. Leuk om alles in één keer te hebben of om cadeau te doen.


  • Pomo

    Broodverrijking “Pomodoro Italiano”

     2,10

    Dit is een toevoegingspakketje om van brood dat je bakt iets bijzonders te maken

     

    Bevat: Tomaat, ui, Italiaanse kruiden (majoraan, oregano, paprika, sulfiet, ui), tomaten bouillon (aroma, dextrose, E150c, E160c, E330, E415, E621, E627, E631, gistextract, maltodextrine, plantaardige olie, rode bieten extract, tomaat, ui, zout).

    Bereiding: Broodbakmachine:
    1e Stel de broodbakmachine in op volkoren en donker.
    2e Doe eerst het water en vervolgens het meel in de machine. Bij gebruik van droge gist, dit door het meel mengen.
    3e Voeg de gist toe, zó dat dit het water niet raakt.
    4e Voeg alle andere ingrediënten toe. Laat het zout het gist niet raken.
    (Negeer het bekende “piepsignaal”, dat is voor verse ingrediënten. Gedroogde ingrediënten gaan aan het begin er in.)
    5e Zet nu de machine aan.
    Handmatig brood:
    Voeg alle ingrediënten toe aan het meel en verwerk dit als gebruikelijk.


  • Oost B

    Broodverrijking “Oost Brabants”

     3,05

    Dit is een toevoegingspakketje om van brood dat je bakt iets bijzonders te maken

     

    Bevat: Baconkorrels (bacon, rooksmaak, rozemarijn, sodium bicarbonaat, sodium nitriet, zout), prei.

    Bereiding: Broodbakmachine:
    1e Stel de broodbakmachine in op volkoren en donker.
    2e Doe eerst het water en vervolgens het meel in de machine. Bij gebruik van droge gist, dit door het meel mengen.
    3e Voeg de gist toe, zó dat dit het water niet raakt.
    4e Voeg alle andere ingrediënten toe. Laat het zout het gist niet raken.
    (Negeer het bekende “piepsignaal”, dat is voor verse ingrediënten. Gedroogde ingrediënten gaan aan het begin er in.)
    5e Zet nu de machine aan.
    Handmatig brood:
    Voeg alle ingrediënten toe aan het meel en verwerk dit als gebruikelijk.


  • 9 G

    Negen “Granen” broodpakket

     4,45

    Dit pakketje bevat ingrediënten om zelf brood mee te bakken zowel thuis als onderweg

     

    Bevat: 9 Granenmeel (ascorbinezuur, boekweitmeel, bonenmeel, dextrose, enzymen, gierst, lijnzaad, maïs, mout, rogge, sesamzaad, soja, spelt, tarwemeel, zonnebloempitten), palmvet (palmolie, citroenzuur), gist (gist, emulgator), zout.

    Bereiding: Receptuur voor bereiding op houtvuur:
    -Maak een houtvuur
    -Gist in lauw water oplossen (event. extra suiker toevoegen)
    -Mix het zout door het meel in een pan.
    -Voeg nu de gist en het palmvet toe en kneed onder toevoeging van lauw water tot het niet meer aan je handen kleeft
    -20 à 30 min. afgedekt laten rijzen nabij het vuur (warm, niet heet)
    -Nogmaals kneden, platdrukken en naar het midden samenvouwen
    -Nogmaals laten rijzen ( tot ±2x oorspronkelijke volume)
    -Bóven de kooltjes van het vuur (geen vlammen) het deeg in een stevige deksel leggen en afdekken met een pan. Het brood is gaar wanneer het hol klinkt als u het beklopt. Afhankelijk van de temperatuur na 40 tot 80 min. (event. na 30 min. draaien).


  • Cors

    Broodverrijking “Corsicaans”

     2,65

    Dit is een toevoegingspakketje om van brood dat je bakt iets bijzonders te maken.

     

    Bevat: Olijf, tomaat, knoflookschijfjes, Provençaalse kruiden (basilicum, oregano, peperkorrels, tijm, rozemarijn).

    Bereiding: Broodbakmachine:
    1e Stel de broodbakmachine in op volkoren en donker.
    2e Doe eerst het water en vervolgens het meel in de machine. Bij gebruik van droge gist, dit door het meel mengen.
    3e Voeg de gist toe, zó dat dit het water niet raakt.
    4e Voeg alle andere ingrediënten toe. Laat het zout het gist niet raken.
    (Negeer het bekende “piepsignaal”, dat is voor verse ingrediënten. Gedroogde ingrediënten gaan aan het begin er in.)
    5e Zet nu de machine aan.
    Handmatig brood:
    Voeg alle ingrediënten toe aan het meel en verwerk dit als gebruikelijk.