Losse Ingrediënten

Alle 48 resultaten

  • Boerenkool II

    Boerenkool

     2,25

    Boerenkool, gewassen, kleingesneden en gedroogd, zonder toevoegingen.

     

    Deze 50 gr komt overeen met 300 gr verse boerenkool en is dus voldoende voor twee personen,

     

    Bereidingstijd: 5 à 10 minuten wellen in (warm) water. Vervolgens minimaal 5 minuten koken. Of: Direct meekoken met de maaltijd, zonder wellen.

    Benodigdheden: Een pan en water.


  • Melkpoeder zakje

    Melkpoeder

     3,20

    Melkpoeder van volle melk (min. 24% vet), puur natuurlijk, gesteriliseerd, in een zakje.

    Deze 100 gr maakt door toevoeging van water één liter volle melk.

    Bereiding: Goed mengen in één liter water of eerst met andere producten mengen (aardappelpoeder, muesli, puddingpoeder, …) en dán pas aanlengen.


  • Wortel

    Wortelen

     1,55
    Terug

    Wortel; gewassen, gesnipperd en gedroogd, zonder toevoegingen.

     

    Deze 100 gr gedroogde wortelen komen overeen met ± 500 gr verse wortelen.

     

    Bereiding: 5 à 10 minuten wellen in (warm) water. Vervolgens uit laten lekken en dan bereiden als vers product. Of: Direct meekoken met de maaltijd, zonder wellen.


  • nasigroenten

    Nasi groenten

     2,25

    Gemengde “nasi” groenten; Groene kool, rode paprika, prei, ui (bruine en blanke) en witte kool. Zonder kruiden noch andere toevoegingen.

    Deze 100 gr komt overeen met 500 à 600 gr verse groenten. Nasikruiden zijn niet toegevoegd omdat die vocht aantrekken.

    Bereiding: 5 à 10 minuten laten wellen in (warm) water. Vervolgens 2 tot 4 minuten koken danwel kort (roer-)bakken. Of; Direct meekoken met de maaltijd (zonder wellen).

    Benodigdheden: een pan en water.


  • Julienne groenten

    Julienne groenten

     2,25

    Gedroogde gemengde kleingesneden groenten: Groene kool, knolselderij, prei, ui, wortel, zonder toevoegingen.

     

    Deze 100 gr komt overeen met ± 500 à 600 gr verse groente. Voor twee personen is de helft voldoende.

     

    Bereiding: 5 à 10 minuten laten wellen in (warm) water. Vervolgens 2 tot 4 minuten koken danwel kort (roer-)bakken. Of; Direct meekoken met de maaltijd (zonder wellen).

    Benodigdheden: een pan en water.


  • Ui

    Ui

     1,25

    Blanke ui, gewassen, gesnipperd en gedroogd, zonder toevoegingen.

     

    Deze 50 gr gedroogde uien komen overeen met ± 300 gr verse uien.

     

    Bereiding: 5 à 10 minuten wellen in (warm) water. Vervolgens uit laten lekken en dan ± 3 minuten bakken. Of: Direct meekoken met de maaltijd, zonder wellen.


  • Prei

    Prei

     1,80

    Prei (groen / wit), gewassen, gesneden en gedroogd; zonder toevoegingen.

     

    Deze 50 gr komt overeen met 250 à 300 gr verse prei.

     

    Bereiding: Wellen in (warm) water en vervolgens enkele minuten koken. Danwel: meekoken met de maaltijd.


  • Broccoliroosjes

    Broccoli

     4,35

    Gedroogde broccoliroosjes zonder toevoegingen.

     

    Deze 50 gr is een hoeveelheid groente voor een tweepersoonsmaaltijd. Bij wellen neemt het ± 4 maal in volume en gewicht toe.

     

    Bereidingstijd: 5 à 10 minuten laten wellen in (warm) water. Vervolgens  2 à 3 minuten koken. Of; Meekoken met de maaltijd zonder eerst te laten wellen.

    Benodigdheden: Een pan en water tot de groente nét onder staat.


  • Appelblokjes

    Appel

     2,85

    Appelblokjes, luchtgedroogd zonder toevoegingen.

     

    Kan zó gegeten worden of worden toegevoegd aan gerechten als yoghurt, muesli en cruesli. Ook aan een warme maaltijd kan het toegevoegd worden; even mee laten koken.


  • courgette

    Courgette

     2,95

    Gewassen, tot blokjes gesneden gedroogde Courgette zonder toevoegingen.

     

    Bereiding: Om zó te eten, dan wel te mengen in ontbijt, dessert of specifiek gerecht.


  • Paprika rood

    Paprika – rood

     3,65

    Paprikastukjes (rood), gedroogd, zonder toevoegingen.

     

    Deze 100 gr gedroogde paprika komt overeen met 600 gr verse paprika.

     

    Bereiding: 5 à 10 minuten wellen in (warm) water. Vervolgens bereiden als vers product. Of; Direct meekoken met de maaltijd, zonder wellen.


  • Baconbits II

    Baconbits; spekstukjes met rooksmaak

     3,75

    Kleine (4 mm) gedroogde stukjes spek met rooksmaak (additieven).

     

    Kort (2 minuten) meekoken / bakken met de maaltijd.


  • Rundvleeskorrels

    Rundvleeskorrels

     3,75

    Rundvleeskorrels bestaan uit puur rundvlees; gekookt, gedroogd en gegranuleerd met alleen toegevoegd zout.

     

    Deze 50 gr is een tweepersoons portie en komt overeen met bijna 300 gr vers rundvlees.

     

    Bereiding: ± 5 minuten wellen in warm water (weinig; nét onder water). Vervolgens 2 tot 4 minuten rul bakken als gehakt in bv palmvet. Of tijdens het koken aan de maaltijd toevoegen zonder te wellen.


  • Eipoeder in potje

    Ei-poeder (kip, heelei) in potje

     3,95

    Eipoeder (heelei = eiwit + eidooier in normale verhoudingen), gesteriliseerd zonder toevoegingen.

     

    Deze 100 gr komt overeen met 6 kleine of 4 grote eieren en is verpakt in een PET potje van 250 ml.

     

    Bereiding: Met een vork of garde goed roeren terwijl je het poeder aanlengt tot een (niet te) dun papje. Daarna in een pan bakken als een omelet of roerei.

    Benodigdheden: water, kom; om in aan te lengen, koekenpan, vet; om in te bakken


  • Kabeljauw

    Kabeljauw – vlokken

     5,50

    Gevriesdroogde kabeljauw – vlokken (zeer kleine stukjes), zonder toevoegingen.

    Bereiding: Bereid je maaltijd als gebruikelijk. Wanneer deze bijna klaar is en er nog maar weinig overtollig vocht is, voeg dan de kabeljauw toe en roer deze goed door de maaltijd. Doe het vuur uit en laat nog even (2 minuutjes) staan. Nogmaals goed roeren alvorens te serveren.

    Benodigdheden: een weinig kokend water.


  • Kipstukjes

    Kipstukjes

     5,75

    Kippenborstfilet in blokjes gevriesdroogd, zonder toevoegingen.

     

    Deze 50 gr is een tweepersoons portie en komt overeen met ± 250 à 300 gr kipfilet.

     

    Bereiding: ± 5 minuten wellen in (warm) water. Vervolgens 2 minuten bakken (in palmvet) of ongeweld tijdens het koken aan de maaltijd toevoegen.


  • Erwten

    Erwten

     1,55

    Erwten, voorgekookt (niet compleet gaar gekookt) zonder toevoegingen.

     

    Deze 100 gr neemt 4 à 5 maal zijn gewicht aan vocht op bij het wellen en komt overeen met een pond verse erwten.

     

    Bereiding: 5 à 10 minuten laten wellen in (warm) water, of direct in koud water met andere maaltijdingredienten aan de kook brengen. Vervolgens 2 tot 4 minuten koken.

    Benodigdheden: Een pan en water.


  • Aardappelstukjes luchtgedroogd

    Aardappelstukjes

     2,75

    Aardappelstukjes (luchtgedroogd) zonder toevoegingen.

     

    Deze 150 gr is een ruime basis voor een tweepersoonsmaaltijd. De gedroogde aardappel neemt na toevoeging van water  tot 3 maal in volume en gewicht toe.

     

    Bereiding: 5 minuten wellen en 2 minuten koken / bakken dan wel in koud water aan de kook brengen en enkele minuten koken.

    Benodigdheden: één pan en water tot het nét onder water staat.

     

     


  • Kipkorrels II

    Kipkorrels

     2,40

    Kipkorrels bestaan uit kippenvlees; gekookt, gedroogd en gegranuleerd met antioxidant.

     

    Deze 50 gr is een tweepersoons portie en komt overeen met bijna 300 gr vers kippenvlees.

     

    Bereiding: ± 5 minuten wellen in warm water (weinig; nét onder water). Vervolgens 2 tot 4 minuten rul bakken als gehakt in bv palmvet. Of tijdens het koken aan de maaltijd toevoegen zonder te wellen.


  • Bruine bonen I

    Bruine bonen

     3,65

    Voorgekookte, gedroogde bruine bonen zonder toevoegingen.

     

    Deze 225 gr bonen zijn een ruime hoeveelheid voor twee personen als basis voor een maaltijd. Bij wellen neemt het 3 à 4 maal in gewicht en volume toe.

     

    Bereidingstijd: In koud water aan de kook brengen en ± 5 minuten doorkoken.

    Benodigdheden: Een ruime pan en water.


  • Aardappelpoeder

    Aardappelpoeder

     2,50

    Gedroogde aardappelpoeder zonder toevoegingen.

     

    Deze 150 gr is ruimschoots voldoende voor een volledige basisportie voor 2 personen.
    De gedroogde aardappelpoeder neemt na toevoeging van kokend water 2 tot 3 maal in volume en gewicht toe en behoeft niet verder gekookt te worden.
    Je kunt het verrijken door toevoeging van melk (-poeder) en bouillon (-poeder).

     

    Bereidingstijd: maximaal 1 minuut

    Benodigdheden: 1 pan / ruime kom en ± 0.7 ltr kokend water

     


  • Rundvlees stukjes

    Rundvleesstukjes

     5,95

    Rundvleesstukjes bestaan uit puur rundvlees; voorgekookt en gedroogd, zonder toevoegingen.

     

    Deze 50 gr is een tweepersoons portie en komt overeen met ± 250gr vers rundvlees.

     

    Bereiding: ± 5 minuten wellen in warm water (weinig; nét onder water) en dan verwerken als gegaard vlees. Of tijdens het koken aan de maaltijd toevoegen zonder te wellen.


  • banaan I

    Bananen

     3,35

    Bananenchips; Schijfjes, gedroogd en in honing verpakt ter conservering.

     

    Lekker zó te eten of in yoghurt / ontbijt / o.i.d. te verwerken.


  • Bietjes I

    Rode Bieten (blokjes)

     1,95

    Luchtgedroogde blokjes van rode bieten.

    Breng in ruim water aan de kook en kook 3 tot 5 minuten door voor ‘al dente’ bietjes. Kan daarna ook afgekoeld prima in een bietensalade verwerkt worden


  • gorgonzola

    Gorgonzola

     3,75

    Gorgonzola kaas poeder. Gorgonzola kaas met (conserverende) additieven.

     

    De 75 gr in dit (150ml. PET) potje is voldoende voor verwerking in een ruime maaltijd voor 4 personen.

     

    Bereiding: Aan het eind van een maaltijdbereiding door de nog vochtige pasta de gewenste hoeveelheid poeder strooien, goed doorroeren en nog even vocht op laten nemen. Of b.v. naar smaak een beetje door de aardappelpuree mengen.


  • Aziatische mix II

    Aziatische mix

     3,30

    Dit is een mengsel van gedroogde champignons, shii-take en judasoren zonder toevoegingen.

     

    Deze 25 gr is een flinke portie voor twee personen bij een maaltijd en komt overeen met ± 150 gr verse paddestoelen.

     

    Bereidingstijd: ± 10 minuten laten wellen en dan bakken of, van het begin af aan meekoken met een maaltijd.

    Benodigdheden: water en een pan.


  • Paprika groen

    Paprika – groen

     2,85

    Paprikastukjes (groen), gedroogd, zonder toevoegingen.

     

    Deze 100 gr gedroogde paprika komt overeen met ± 600 gr verse paprika.

     

    Bereiding: 5 à 10 minuten wellen in (warm) water. Vervolgens bereiden als vers product. Of; Direct meekoken met de maaltijd, zonder wellen.


  • Maïs

    Maïs

     3,95

    Daze maïskorrels zijn gevriesdroogd en bevatten geen toevoegingen.

     

    Deze 75 gr gedroogde maïs komt overeen met 350 à 400 gr verse maïs.

     

    Bereiding: 5 à 10 minuten wellen in (warm) water. Vervolgens kort ( één minuut) koken. Of; direct meekoken met de maaltijd zonder eerst te laten wellen.


  • Bloemkool FD III

    Bloemkool

     3,95
    Terug

    Gevriesdroogde bloemkoolroosjes zonder toevoegingen.

     

    Deze 35 gram welt tot ± 6 maal z’n gewicht en is daarmee voldoende groente voor een maaltijd van 2 personen.

     

    Bereiding: 5 minuten wellen in (warm) water, dan 2 minuten koken. Of; meekoken met de maaltijd zonder eerst te wellen.

    Benodigdheden: Een pan en water, zó dat de groente net onder water staat.

     


  • Lamsvleeskorrels II

    Lamsvleeskorrels

     3,85

    Lamsvleeskorrels bestaan uit lamsvlees; gekookt, gedroogd en gegranuleerd met toegevoegd zout en antioxidant.

     

    Deze 50 gr is een tweepersoons portie en komt overeen met ± 250 à 300 gr vers lamsvlees.

     

    Bereiding: ± 5 minuten wellen in warm water (weinig: nét onder water). Vervolgens 2 tot 4 minuten rul bakken als gehakt in bv palmvet. Of tijdens het koken aan de maaltijd toevoegen zonder te wellen.


  • Aubergine

    Aubergine

     3,50

    Gedroogde stukjes Aubergine zonder toevoegingen.

    De 50 gr gedroogde groente neemt na toevoeging van water ongeveer 4 tot 5 x toe in gewicht en is dus voldoende als hoofdbestanddeel van een maaltijd voor twee personen of als kleiner onderdeel van de maaltijd voldoende voor diverse tweepersoons maaltijden.

    Bereiding: Na het wellen (±5 min) kun je het in 2 tot 4 minuten koken of bakken.
    Benodigdheden: Water en een pan.


  • Melkpoeder potje

    Melkpoeder in potje

     3,45

    Melkpoeder van volle melk (min. 24% vet), puur natuurlijk, gesteriliseerd, in een PET potje.

     

    De 100 gr in dit potje maakt door toevoeging van water één liter volle melk.

     

    Bereiding: Goed mengen in één liter water of eerst met andere producten mengen (aardappelpoeder, muesli, puddingpoeder, …) en dán pas aanlengen.


  • Olijf - zwart - gegranuleerd

    Zwarte olijven

     4,95

    Zwarte olijven; gewassen, gesnipperd en gedroogd, zonder toevoegingen.

     

    Deze 40 gr gedroogde olijven komen overeen met ± 200 gr verse olijven.

     

    Bereiding: 5 à 10 minuten wellen in (warm) water. Vervolgens uit laten lekken en dan verwerken als vers product. Of: Direct meekoken met de maaltijd, zonder wellen.

    .

     

     

     


  • palmvet zakje

    Palmvet

     3,95

    Palmvet is olie van de oliepalm in vaste vorm (vlokken). Toegevoegd: zonnebloem lecitine E322 en citroenzuur. In zakje / navulverpakking voor potjes.

     

    Gebruik als olie om in te bakken (niet bruin laten worden), of als olie/vet in brood of andere bakproducten.

     

    Bereiding: Een beetje (een theelepel) in een pan heet laten worden (niet bruin; dan verbrand het) en dan kun je er alles wat je wilt in bakken (i.g. vlees. vis, ei, ..)


  • Palmvet potje

    Palmvet in potje

     4,25

    Palmvet is olie van de oliepalm in vaste vorm (vlokken). Toegevoegd: zonnebloem lecitine E322 en citroenzuur. In PET potje.

     

    Gebruik als olie om in te bakken (niet bruin laten worden), of als olie/vet in brood of andere bakproducten.

     

    Bereiding: Een beetje (een theelepel) in een pan heet laten worden (niet bruin; dan verbrand het) en dan kun je er alles wat je wilt in bakken (i.g. vlees. vis, ei, ..)


  • Soja klein

    Sojabrokjes

     2,15

    Witte gedroogde sojabrokjes tot 4mm.

     

    laten wellen in (warm) water, eventueel met kruiden naar smaak. Welwater weggieten, daarna ± 10 minuten koken of bakken.
    Eventueel met de maaltijd meekoken zonder wellen.

     


  • Ananasblokjes

    Ananas

     3,85

    Ananasblokjes; gedroogd en gesuikerd (conserveringsmethode). Bevat tevens Citroenzuur (E330) en zwaveldioxide (E220)

     

    Kan zó gegeten worden, danwel toegevoegd worden aan ontbijt (yoghurt / muesli) of warme maaltijd.


  • Hamblokjes

    Hamblokjes

     5,80

    Hamblokjes zijn puur varkensvlees zonder toevoegingen.

     

    Deze 50 gr zijn een portie voor twee personen in een complete maaltijd.

     

    Bereiding: In een maaltijd die bijna klaar is twee à drie minuten opwarmen / vocht laten opnemen.


  • Bacon korrels

    Baconkorrels

     3,65

    Gedroogde en gemalen bacon,  gezouten en met (conserverende) additieven.

     

    Bereiding: ± 5 minuten wellen in (weinig: nét onder water) warm water. Vervolgens 2 tot 4 minuten rul bakken als gehakt in bv palmvet.
    Of tijdens het koken aan de maaltijd toevoegen zonder te wellen.

    Benodigdheden: Water en een pan.


  • Blauwe kaas poeder

    Blauwe kaas

     3,75

    Blauwe kaas poeder. (Deense) Blauwe kaas met additieven.

     

    De 75 gr in dit (150ml. PET) potje is voldoende voor verwerking in een ruime maaltijd voor 4 personen.

     

    Bereiding: Aan het eind van een maaltijdbereiding door de nog vochtige pasta de gewenste hoeveelheid poeder strooien, goed doorroeren en nog even vocht op laten nemen. Of b.v. naar smaak een beetje door de aardappelpuree mengen.


  • Garnalen in potje

    Garnalen

     5,95
    Terug

    Dit zijn gedroogde garnalen zonder toevoegingen.

     

    Garnalen 5 minuten in (warm) water wellen.

    Verwerken zoals je gewent bent of zonder wellen meekoken met de maaltijd.


  • Shiï take

    Shii take

     3,95

    Shiï take is puur natuurlijke gedroogde paddenstoel.

     

    Deze 25 gr komt overeen met ruim 200 gr verse Shiï take.

     

    Bereiding: 5 minuten laten wellen in (warm) water. Uit laten lekken en vervolgens bakken of kort (mee-)koken.


  • Judasoren II

    Judasoren

     2,40

    Gedroogde Judasoor (ook wel Zwarte paddenstoel) zonder toevoegingen.

     

    Deze 25 gr zijn voldoende als ingrediënt voor 4 à 5 personen in een maaltijd.

     

    Bereiding: Eventueel eerst klein maken. Dan 5 minuten wellen in (warm) wate. Uit laten lekken en vervolgens bakken of koken.
    Meekoken met de maaltijd zonder wellen kan ook.

    Benodigdheden: een pan en water.


  • Kruidenburgermix klein

    Vegetarische gekruide burgermix

     4,95

    Gemalen sojabonenproduct met o.a. kruiden en paneermeel te gebruiken als vleesvervanger.

     

    Mengen met water terwijl je kneed. Het moet een stevige massa worden waarvan je balletjes kunt maken. Als balletjs danwel rul, enkele minuten bakken.

     

     

     


  • Cranberries

    Cranberries

     4,85

    Gedroogde Cranberries

     

    Bereiding: Om zó te eten, dan wel te mengen in ontbijt, dessert of specifiek gerecht.


  • Abrikozen

    Abrikozen

     3,35

    Gedroogde abrikozen (gezwaveld tegen bederf)

     

    Kan zó gegeten worden of in kleine stukjes in warme of koude gerechten verwerkt worden.


  • papaja

    Papaja

     3,75

    Papajablokjes; gedroogd en gezwaveld, gesuikerd (conserveringsmethode).

     

    Kan zó gegeten worden, danwel toegevoegd worden aan ontbijt (yoghurt / muesli) of warme maaltijd.


  • Hoorn des Overvloeds

    Hoorn des overvloeds

     4,95

    Hoorn des overvloeds is een gedroogde paddenstoel zonder toevoegingen.

     

    Hoorn des overvloeds heeft een vrij sterke smaak en voor veel mensen is 10 gram voor twee personen al ruim voldoende. In de verpakking zit 25 gr.

     

    Bereiding: Eventueel eerst klein maken. Dan 5 minuten wellen in (warm) water. Uit laten lekken en vervolgens bakken of koken.
    Meekoken met de maaltijd zonder wellen kan ook.

    Benodigdheden: een pan en water.