aardappel

  • Noorse Lapskaus

     12,50

    Globetrottervariatie van de Noorse stoofschotel met o.a aardappel en divers vlees.

     

    Ingrediënten: Aardappel, linzen, rundvleesstukjes, bacon bits, bacon korrels, prei, wortel, ui, (vlees) bouillon (aroma, E150c, E621, E627, E631, foelie, gemod.zetmeel, kurkuma, maltodextrine, plantaardig vet, uienextract, vleesextract, witte peper, zout), peterselie, komijn, zout, peper.

     

    Bereidingstijd: Tot kookpunt plus 6 minuten, Benodigdheden: 1 pan, max. 1 ltr water.


  • Keltisch genot

     8,55

    Een veganistische aardappelmaaltijd met paddestoelen.

     

    Ingrediënten: Aardappelstukjes, sperziebonen, erwten, tomaat, bospaddenstoelen (bruine ringboleet, honingzwam, judasoor, oesterzwam, shiitake), champignons, bouillonpoeder (aardappelzetmeel, citroenzuur, E627, E631, maltodextrine, pastinaak, peterselie, plantaardig eiwithydrolysaat, prei, roboflavine, selderijextract, suiker, tomaat, ui, wortel, zonnebloemolie, zout), knoflookschijfjes, paprikapoeder, Provençaalse kruiden (basilicum, oregano, peperkorrels, rozemarijn, tijm), zout, peper.

    Bereidingstijd: Breng tot het kookpunt + 4 minuten koken.

    Benodigdheden: 1 pan, 0.7 ltr water.

     

     


  • Aardappelstukjes

     2,75

    Aardappelstukjes (luchtgedroogd) zonder toevoegingen.

     

    Deze 150 gr is een ruime basis voor een tweepersoonsmaaltijd. De gedroogde aardappel neemt na toevoeging van water  tot 3 maal in volume en gewicht toe.

     

    Bereiding: 5 minuten wellen en 2 minuten koken / bakken dan wel in koud water aan de kook brengen en enkele minuten koken.

    Benodigdheden: één pan en water tot het nét onder water staat.

     

     


  • Noorse Lapskous (1 pers.)

     7,25

    Een aardappel stoofpot met veel vlees naar Noorse traditie.

     

    Ingrediënten: Aardappel stukjes, linzen, rundvleesstukjes, baconbits (spek), bacongranulaat, prei, wortel, ui, bouillonpoeder (aroma, E150c, E621, E627, E631, foelie, gemod.zetmeel, kurkuma, maltodextrine, plantaardig vet, uienextract, vleesextract, witte peper, zout), peterselie, komijn, peper, zout.

    Bereidingstijd: Breng tot het kookpunt + 6 minuten koken.

    Benodigdheden: 1 pan, 0.6 ltr water.


  • Keltisch genot (1 pers.)

     5,50

    Een veganistische aardappelmaaltijd met o.a. paddenstoelen..

     

    Ingrediënten: Aardappelstukjes, sperziebonen, erwten, tomaat, gemengde bospaddestoelen (bruine ringboleet, honingzwam, judasoor, oesterzwam, shiitake), plantaardige bouillon poeder (aardappelzetmeel, citroenzuur, E627, E631, maltodextrine, pastinaak, peterselie, plantaardig eiwithydrolysaat, prei, roboflavine, selderijextract, suiker, tomaat, ui, wortel, zonnebloemolie, zout), knoflookschijfjes, paprikapoeder, Provençaalse kruiden (basilicum, oregano, peperkorrels, rozemarijn, tijm), zout, peper.

    Bereidingstijd: Breng tot het kookpunt + 4 minuten koken.

    Benodigdheden: 1 pan, 0.4 ltr water. 

     


  • Aardappelpoeder

     2,50

    Gedroogde aardappelpoeder zonder toevoegingen.

     

    Deze 150 gr is ruimschoots voldoende voor een volledige basisportie voor 2 personen.
    De gedroogde aardappelpoeder neemt na toevoeging van kokend water 2 tot 3 maal in volume en gewicht toe en behoeft niet verder gekookt te worden.
    Je kunt het verrijken door toevoeging van melk (-poeder) en bouillon (-poeder).

     

    Bereidingstijd: maximaal 1 minuut

    Benodigdheden: 1 pan / ruime kom en ± 0.7 ltr kokend water

     


  • Boerenkool met baconbits (spek)

     11,50

    Dé meest traditionele Nederlandse maaltijd.

    Ingrediënten: Aardappelpuree (aardappelpoeder, melkpoeder, vleesbouillon (aroma, E150c, E621, E627, E631, foelie, gemod.zetmeel, kurkuma, maltodextrine, plantaardig vet, uienextract, vleesextract, witte peper, zout)), bacon bits (spek), boerenkool met uiensnippers, juspoeder, knoflookpoeder, zout, peper.
    Bereidingstijd: Breng tot het kookpunt + 10 minuten. Benodigdheden: 2 pannen en een kom, ± 1.5 ltr water.


  • Tortilla toreador

     5,65

    Dit is een lichte aardappel – ei – maaltijd of lunchgerecht voor 2 personen

     

    Bevat: Aardappelstukjes, nasigroenten (blanke uien, witte uien, groene kool, paprika, prei, witte kool), eipoeder, palmvet (palmolie, citroenzuur), nasikruiden (aroma, E 551, E 621, kerrie, knoflook, komijn, koriander, ui, paprika, zout), zout, peper.

     

    Bereidingstijd: Voorbereiding 5 minuten, bakken 4 minuten. Benodigdheden:  1 kom, 1 pan en  1 deksel dan wel koekenpan en ± 0.65 ltr water


  • Paddy

     8,95

    Een Iers aandoende aardappelpuree maaltijd met o.a. vlees

     

    Ingrediënten: Aardappelpuree ( aardappelpoeder, melkpoeder, (plantaardig) bouillonpoeder (aardappelzetmeel, citroenzuur, E627, E631, maltodextrine, pastinaak, peterselie, plantaardig eiwithydrolysaat, prei, roboflavine, selderijextract, suiker, tomaat, ui, wortel, zonnebloemolie, zout),  rundvleesstukjes, wortel, prei, juspoeder, zout, peper.

     

    Bereidingstijd: Tot kookpunt en dan 5 minuten koken. Benodigdheden: 1 pan, 1 kom (voor de jus), 0.9 ltr water.


  • Berendpotje

     10,95

    Een makkelijke aardappelpureemaaltijd met o.a. broccoli en ham. (of je nou naar Amerika onderweg bent of niet).

     

    Ingrediënten: Aardappelpuree (aardappelpoeder, melkpoeder, (plantaardig) bouillonpoeder (aardappelzetmeel, citroenzuur, E627, E631, maltodextrine, pastinaak, peterselie, plantaardig eiwithydrolysaat, prei, roboflavine, selderijextract, suiker, tomaat, ui, wortel, zonnebloemolie, zout) ), hamblokjes, broccoli, maïs, Provençaalse kruiden, zout.

     

    Bereidingstijd: Tot kookpunt plus 4 minuten koken. Benodigdheden: 1 pan, 0.9 ltr water.


  • Knut

     9,95

    Een bruine-bonenschotel met o.a. rundvlees.
    Ingrediënten: Bruine bonen, rundvlees korrels, aardappelstukjes, paprika (rood en groen), wortel, tomaten-bouillonpoeder (aroma, dextrose, E150c, E160c, E330, E415, E621, E627, E631, gistextract, maltodextrine, plantaardige olie, rode bietenextract, tomaat, ui, zout), paprikapoeder, Provençaalse kruiden (basilicum, oregano, peperkorrels, rozemarijn, tijm), knoflookschijfjes, komijn, chilipoeder, zout.
    Bereidingstijd: Breng tot het kookpunt + 6 minuten koken (+ 3 minuten laten staan). Benodigdheden: 1 pan, 1 ltr water.


  • Luxe blauwschimmelprei

     9,50

    Een vegetarische aardappelpuree maaltijd met o.a. prei en Deense blauwe kaas.
    Ingrediënten: Aardappelpuree (aardappelpoeder, melkpoeder, paddestoelenbouillon (aroma, boleet, champignonextract, E150c, E262, E330, E621, E627, E631, gistextract, madeira extract, maltodextrine, melksuiker, plantaardig vet, prei extract, selderij extract, uien extract, wortelextract, zout), vegetarische burgermix (bouillonpoeder, citroenzuur, E407, E461, paneermeel, sojaeiwit, specerijen, suiker, zetmeel), prei, blauwe kaas poeder, tomaat, palmvet, zout, peper.
    Bereidingstijd: Breng tot het kookpunt + 4 minuten koken + 3 minuten bakken. Benodigdheden: 1 pan, 1 koekenpan (of deksel), ±1.3 ltr water.