Linzen

  • Nepali dahl – 1 persoons

     3,95

    Een traditionele linzenmaaltijd uit Nepal

     

    Ingrediënten: Linzen, tomaat, erwten, ui, plantaardige bouillon (aardappelzetmeel, citroenzuur, E627, E631, maltodextrine, pastinaak, peterselie, plantaardig eiwithydrolysaat, prei, roboflavine, selderijextract, suiker, tomaat, ui, wortel, zonnebloemolie, zout), kaneel, koriander, knoflookpoeder, komijn, paprikapoeder, zout.

    Bereidingstijd: Breng tot het kookpunt + 5 minuten koken.

    Benodigdheden: 1 pan, 0.4 ltr water.


  • Linzen

     2,15

    Linzen, voorgekookt (niet compleet gaar gekookt) zonder toevoegingen.

     

    Deze 150 gr neemt ± 4  maal zijn gewicht aan vocht op bij het wellen en komt overeen met ruim 600 gr verse linzen.

    Bereiding: 5 à 10 minuten laten wellen in (warm) water, of direct in koud water met andere maaltijdingredienten aan de kook brengen. Vervolgens 2 tot 4 minuten koken.

    Benodigdheden: Een pan en water.


  • Noorse Lapskous (1 pers.)

     7,25

    Een aardappel stoofpot met veel vlees naar Noorse traditie.

     

    Ingrediënten: Aardappel stukjes, linzen, rundvleesstukjes, baconbits (spek), bacongranulaat, prei, wortel, ui, bouillonpoeder (aroma, E150c, E621, E627, E631, foelie, gemod.zetmeel, kurkuma, maltodextrine, plantaardig vet, uienextract, vleesextract, witte peper, zout), peterselie, komijn, peper, zout.

    Bereidingstijd: Breng tot het kookpunt + 6 minuten koken.

    Benodigdheden: 1 pan, 0.6 ltr water.


  • BBC (Birmeese bieten curry)

     7,95

    Onze Linzen-bieten-curry met inspiratie uit Birma

     

    Ingrediënten: Linzen, rode bieten, abrikozen, wortel, uien, tomaat, knoflook, zout, komijn, kaneel, nootmuskaat, chilipeper.
    Bereidingstijd: Breng tot het kookpunt + 8 minuten. Benodigdheden: 1 pan, ± 0.9 ltr water.